Grief and beauty | regie: Milo Rau

Met 'Grief & Beauty' maken Milo Rau en zijn team het tweede deel van zijn Trilogie van het Private Leven, na 'Familie'. Hoe gaan we om met de dood, in en aan het einde van het leven? Hoe staan we bij, hoe rouwen we en nemen we afscheid? Wat betekenen herinnering en solidariteit in het aanschijn van het levenseinde?

Vier actrices en acteurs vergezellen een vrouw die voor euthanasie kiest, en vertellen hun meest persoonlijke verhalen over dood en wedergeboorte, kunst en liefde, herinnering en vergetelheid. Een radicale en tedere voorstelling die de grenzen opzoekt van wat theater kan verbeelden.

Eind 2021 vertrok de voorstelling op tournee door Europa. Passages in Frankrijk, Nederland en Duitsland leverden overal een warm onthaal op:

"Een universele vertelling over leven en dood, en hoe het een als vanzelfsprekend uit het ander voortkomt" - De Volkskrant (NL) ****

"Zeer intensief, zeer beroerend. Intiem, maar nooit voyeuristisch. Hoe meer er op scène over rouw, lijden en schoonheid wordt gepraat, hoe sterker de schoonheid van het gedeelde moment" - Hr2 Kultur (DUI)

"Troostende schoonheid wordt geboren uit de tederheid en waarheid van emoties" - La Libre Belgique (BE)

"Milo Rau toont hoe vredig en vrolijk euthanasie kan zijn" - NRC Handelsblad (NL) ****

"Een stille viering van het leven. Weer lukt het Rau om uit het banale het menselijke en het schone te halen. Wederom blijkt hij een kroniekschrijver, een humanist en ceremoniemeester van grote emoties" - TAZ (DUI)

"Een geweldige avond, dankzij Johanna, haar avond. Leven en dood zijn echt en verbinden alle mensen. Ook in een maatschappij die dit voortdurend vergeet" - Frankfurter Rundschau (DUI)